الاثنين، 30 يونيو 2014

أشهي وأطعم المأكولات في رمضان - الحلقة الخامسة

 هانقدم ليكم  أشهى الاكلات الى ممكن  تعملوها  في  رمضان والعزومات

 

تكملة اليوم الثاني

ثانيا المكرونه بشاميل


وطبعا كلكم عارفين الطريقه وانا هقولكم علي طريقة تانية ..

هنسلق كيس مكرونه في مايه مغليه ووملح وزيت

تاخد غلوتين ونطفي عليها ونسيبها تكما سوا في المايه السخنه خمس دقايق

وبعدين نصفيها

هنكون محضرين العصاج

مقاديره :

ربع كيلو او نص كيلو حسب كميه المكرونه

2 بصله مبشوره

بهارات

سمن

الطريقه :

هانبشر بصلتين و هانحطهم في حله فيها شويه سمن بعد ماتسخن طبعا

هانشوح البصله لحد ماتصفر و ننزل باللحمه هانقلبها مع البصل و بعدين نوطي خاااااالص و نسبها تطلع ميتها و تسوي نفسها و ماننساش نغطيها طبعا و نقلبها كل شويه لحد ماتستوي بجد طعمها بيكون خرافه احلي من انك تشوحيها و تحطي ميه بكتييييييييير

وفي نص سواها نضيف التوابل بقي و الملح و انا بحط ( فلفل اسود و كبابه صيني و توابل لحمه و بابريكا و قرفه و طبعا ملح ) يعني ربع معلقه كده من كل نوع او طبعا ي بهارات تاني عندك تنفع

وبعد ماتستوي هانضفلها عصير طماطم حوالي 4 طمات كده معصورين ونعلي عليها لحد ماتتسبك

4 معالق دقيق

سمن

نصف لتر لبن

2 قطعه جبنه نستو

مكعب مرقه

ملح و فلفل

بيضه لدهان الوش

طريقته :

هانحط شويه سمن محترمين كدده و اول ماتسخن ننزل بالدقيق

هانوطي النار و نقلبه لحد مايصفر مانضفش اللبن علي طول خدي بالك

نحط بقي نص لتر لبن و ممكن نكمل بشربه او ميه

وخدي بالك يبقي مضرب السلك في ايدك اول ماتضيفي اللبن و تقلبي بيه عشان مايكلكعش منك دي اهم حاجه

وهانضيف 2 جبنه نستو و مكعب مرقه و ملح و فلفل

وخدي بالك نخليها خفيفه شويه عن ماحنا عاوزين عشان هي لما بتبرد بتتقل

وكده خلص البشاميل

هانجيب الطاجن بقي او لو صينيه اي حاجه

بس الطاجن بيبقي طعم المكرونه فيه ووووووهم

المهم هانجيب الطاجن و ندهنه زيت او سمن

هانخلط شويه من البشاميل علي المكرونه و نقلبهم

و نحط لحد ثلث الطاجن مكرونه

وبعدين طبقه لحمه

بعدين التلت التاني مكرونه

و نضيف بقي البشاميل

هاندهن وشها بيض علي خفيف و ممكن لا بردو هايطلع لونه حلو

وممكن نحط مبشور جبنه رومي بتدي طعم حلو

وهوووب لي الفرن لسخنه علي 200 مثلا لحد ماتصف من الجناب و نولع لشوايه تاخد لون و كده نكون خلصناااااا

إقرأ المزيد... Résuméabuiyad

أشهي وأطعم المأكولات في رمضان - الحلقة السادسة

هانقدم ليكم  أشهى الاكلات الى ممكن  تعملوها  في  رمضان والعزومات

اليوم الثاني

 كوردن بلو +مكرونه بشاميل
اولا الكوردن بلو...


المقادير
صدور فراخ مفرودة ومتبلة(مياه بصل - بشر طماطم - ليمون - ملح و فلفل اسمر- ربع معلقة صغيرة بهارات- ربع معلقة صغيرة كارى - ربع ملقة صغيرة زعتر - معلقة صغيرة صويا صوص - اختيارى ربع معلقة صغيرة باربكيو صوص- رشة زيت زيتون)

سوسيس (ممكن استبداله بالانشون او التركى المدخن او البسطرمة او الهوت دوج او سلامى مدخن
جبنه (شرايح شيدر و موتزريلا )

بيض وبقسماط ناعم
نضع شريحةالجبنه وجزء من الجبنة الموتزريلا والسوسيس على الفراخ
ونلفها ونقفلها بخله
وبعدن نلفها في ورق فويل

وننزلها في مياه مغليه لمده من تلت ساعة الى نص ساعة وبعد كده نشيل ورق الفويل ونسيبها تبرد
انا بعمل كده عشان اضمن انها مستوية وكمان لما تتحط فى الزيت يادوب تاخد لون وتطلعيها فتتضمنى انها باذن الله مش شاربة زيت ومستوية

باقى مياه التتبيلة اكسر عليها بيضه واضربهم كويس مع بعض

ونحط الفراخ فى البيض وبعدين البقسماط ونسيبها في التلاجه ساعه عشان تتشمع
واحمرها فى زيت غزير وسخن واهدى النار عليها بس مش هنسيبها كتير لانها مش نية (يادوب تاخد لون بس)

إقرأ المزيد... Résuméabuiyad

الأحد، 29 يونيو 2014

أشهي وأطعم المأكولات في رمضان - الحلقة السابعة

حلو اليوم

مربعات الكنافه.
المقادير:
كنافة250 جم- زبدة-قشطة-جوز-فستق مبشور خشن-قطر (الشربات)
...
الطريقه

-نأخذ قالب للكيك على شكل مربعات صغيرة ندهنه بالزيت
-ثم نذوب زبدة ويخلط مع الكنافة بعد نتفها
-نأخذ كمية قليلة وتفرد في قاع القالب
-ثم نضع القشطة ومن ثم الجوز
-ثم تغطى بقليلا من الكنافة ثم يدخل الفرن حتى تحمر
-وتسقى بالقطروتخرج من القالب وتزين بالفستق المبشور
وبالف هنا وشفا

إقرأ المزيد... Résuméabuiyad

أشهي وأطعم المأكولات في رمضان - الحلقة الثامنة

أشهي وأطعم المأكولات في رمضان 

 

هانقدم ليكم  أشهى الاكلات الى ممكن  تعملوها  في  رمضان والعزومات 

 

 

تكملة اليوم الاول ......ثالثا ::
صنيه البطاطس

الطريقه
اولاد المقادير...

بطاطس مقطعه حلقات
زيت - سمن - بصله مفرومه-فلفل اخضر _توم
صلصله طماطم
فلفل اسمر ناعم & شطه &كمون& ملح
الطريقه
هنجيب صنيه ونحط فيها البصل المفروم والتوم وبعدين

نحط السمنه والزيت والصلصه والتوابل وبعدين نحط البطاطس ونقلبهم كويس وبعدين نزينها بشرايح طماطم وفلفل ونزودها شوربه
ونديها غلوتين علي البتوجاز وبعدين نحطها في الفرن ونشغل الشوايه عليها
 
والف هنا وشفا
إقرأ المزيد... Résuméabuiyad

أشهي وأطعم المأكولات في رمضان - الحلقة التاسعة

هانقدم ليكم  أشهى الاكلات الى ممكن  تعملوها  في  رمضان والعزومات

تكملة اليوم الاول...
ثانيا الارز المعمر

كوبيتين ارز مغسول وغير منقوع...
نصف كوب ماء
1 زبادى
لبن
ملعقة سمن
ملعقة زبدة صفراء
ملح

المياة تساعد الارز انة مايعجنش
ويبقى مفرفر ومفلفل
ندعك الارز بالزبدة الصفراء
والزبادى كويس اوووي
لحد ماتلاقيش الزبدة مكلكعة
نيجى بقى للجد
نعرف مقدار الارز ازاى؟؟؟؟
انت بعد ماتحطى الزبدة والزبادى
تحطى المياة
والسمن

وبعد كدة تحطى اللبن واح

دة واحدة

وتقيسى بصابعك اول عقلة يوصل عندها اللبن

يعنى صباعك يلمس وجة الارز وتكونى مساوياة

اول ماصباعك يلمس سطح الارز وتلاقى العقلة عندها اللبن
يبقى خلاااااااااااااااااااص
كدة تمام
تملحية
وتدخلية الفرن بالسلاااااامة
إقرأ المزيد... Résuméabuiyad