الاثنين، 30 يونيو 2014
أشهي وأطعم المأكولات في رمضان - الحلقة السادسة
هانقدم ليكم أشهى الاكلات الى ممكن تعملوها في رمضان والعزومات
اليوم الثاني
كوردن بلو +مكرونه بشاميل
اولا الكوردن بلو...
المقادير
صدور فراخ مفرودة ومتبلة(مياه بصل - بشر طماطم - ليمون - ملح و فلفل اسمر- ربع معلقة صغيرة بهارات- ربع معلقة صغيرة كارى - ربع ملقة صغيرة زعتر - معلقة صغيرة صويا صوص - اختيارى ربع معلقة صغيرة باربكيو صوص- رشة زيت زيتون)
سوسيس (ممكن استبداله بالانشون او التركى المدخن او البسطرمة او الهوت دوج او سلامى مدخن
جبنه (شرايح شيدر و موتزريلا )
بيض وبقسماط ناعم
نضع شريحةالجبنه وجزء من الجبنة الموتزريلا والسوسيس على الفراخ
ونلفها ونقفلها بخله
وبعدن نلفها في ورق فويل
وننزلها في مياه مغليه لمده من تلت ساعة الى نص ساعة وبعد كده نشيل ورق الفويل ونسيبها تبرد
انا بعمل كده عشان اضمن انها مستوية وكمان لما تتحط فى الزيت يادوب تاخد لون وتطلعيها فتتضمنى انها باذن الله مش شاربة زيت ومستوية
باقى مياه التتبيلة اكسر عليها بيضه واضربهم كويس مع بعض
ونحط الفراخ فى البيض وبعدين البقسماط ونسيبها في التلاجه ساعه عشان تتشمع
واحمرها فى زيت غزير وسخن واهدى النار عليها بس مش هنسيبها كتير لانها مش نية (يادوب تاخد لون بس)
الأحد، 29 يونيو 2014
أشهي وأطعم المأكولات في رمضان - الحلقة السابعة
حلو اليوم
مربعات الكنافه.
المقادير:
كنافة250 جم- زبدة-قشطة-جوز-فستق مبشور خشن-قطر (الشربات) ...
الطريقه
-نأخذ قالب للكيك على شكل مربعات صغيرة ندهنه بالزيت
-ثم نذوب زبدة ويخلط مع الكنافة بعد نتفها
-نأخذ كمية قليلة وتفرد في قاع القالب
-ثم نضع القشطة ومن ثم الجوز
-ثم تغطى بقليلا من الكنافة ثم يدخل الفرن حتى تحمر
-وتسقى بالقطروتخرج من القالب وتزين بالفستق المبشور
وبالف هنا وشفا
المقادير:
كنافة250 جم- زبدة-قشطة-جوز-فستق مبشور خشن-قطر (الشربات) ...
الطريقه
-نأخذ قالب للكيك على شكل مربعات صغيرة ندهنه بالزيت
-ثم نذوب زبدة ويخلط مع الكنافة بعد نتفها
-نأخذ كمية قليلة وتفرد في قاع القالب
-ثم نضع القشطة ومن ثم الجوز
-ثم تغطى بقليلا من الكنافة ثم يدخل الفرن حتى تحمر
-وتسقى بالقطروتخرج من القالب وتزين بالفستق المبشور
وبالف هنا وشفا
أشهي وأطعم المأكولات في رمضان - الحلقة الثامنة
أشهي وأطعم المأكولات في رمضان
هانقدم ليكم أشهى الاكلات الى ممكن تعملوها في رمضان والعزومات
تكملة اليوم الاول ......ثالثا ::
صنيه البطاطس
الطريقه
اولاد المقادير...
بطاطس مقطعه حلقات
زيت - سمن - بصله مفرومه-فلفل اخضر _توم
صلصله طماطم
فلفل اسمر ناعم & شطه &كمون& ملح
الطريقه
هنجيب صنيه ونحط فيها البصل المفروم والتوم وبعدين
نحط السمنه والزيت والصلصه والتوابل وبعدين نحط البطاطس ونقلبهم كويس وبعدين نزينها بشرايح طماطم وفلفل ونزودها شوربه
ونديها غلوتين علي البتوجاز وبعدين نحطها في الفرن ونشغل الشوايه عليها
صنيه البطاطس
الطريقه
اولاد المقادير...
بطاطس مقطعه حلقات
زيت - سمن - بصله مفرومه-فلفل اخضر _توم
صلصله طماطم
فلفل اسمر ناعم & شطه &كمون& ملح
الطريقه
هنجيب صنيه ونحط فيها البصل المفروم والتوم وبعدين
ونديها غلوتين علي البتوجاز وبعدين نحطها في الفرن ونشغل الشوايه عليها
والف هنا وشفا
أشهي وأطعم المأكولات في رمضان - الحلقة التاسعة
هانقدم ليكم أشهى الاكلات الى ممكن تعملوها في رمضان والعزومات
تكملة اليوم الاول...
ثانيا الارز المعمر
كوبيتين ارز مغسول وغير منقوع...
نصف كوب ماء
1 زبادى
لبن
ملعقة سمن
ملعقة زبدة صفراء
ملح
المياة تساعد الارز انة مايعجنش
ويبقى مفرفر ومفلفل
ندعك الارز بالزبدة الصفراء
والزبادى كويس اوووي
لحد ماتلاقيش الزبدة مكلكعة
نيجى بقى للجد
نعرف مقدار الارز ازاى؟؟؟؟
انت بعد ماتحطى الزبدة والزبادى
تحطى المياة
والسمن
وبعد كدة تحطى اللبن واح
دة واحدة
وتقيسى بصابعك اول عقلة يوصل عندها اللبن
يعنى صباعك يلمس وجة الارز وتكونى مساوياة
اول ماصباعك يلمس سطح الارز وتلاقى العقلة عندها اللبن
يبقى خلاااااااااااااااااااص
كدة تمام
تملحية
وتدخلية الفرن بالسلاااااامة
ثانيا الارز المعمر
كوبيتين ارز مغسول وغير منقوع...
نصف كوب ماء
1 زبادى
لبن
ملعقة سمن
ملعقة زبدة صفراء
ملح
المياة تساعد الارز انة مايعجنش
ويبقى مفرفر ومفلفل
ندعك الارز بالزبدة الصفراء
والزبادى كويس اوووي
لحد ماتلاقيش الزبدة مكلكعة
نيجى بقى للجد
نعرف مقدار الارز ازاى؟؟؟؟
انت بعد ماتحطى الزبدة والزبادى
تحطى المياة
والسمن
وبعد كدة تحطى اللبن واح
دة واحدة
وتقيسى بصابعك اول عقلة يوصل عندها اللبن
يعنى صباعك يلمس وجة الارز وتكونى مساوياة
اول ماصباعك يلمس سطح الارز وتلاقى العقلة عندها اللبن
يبقى خلاااااااااااااااااااص
كدة تمام
تملحية
وتدخلية الفرن بالسلاااااامة
الاشتراك في:
الرسائل (Atom)