الأحد، 29 يونيو 2014

رمضان كريم ..اللهم أعنّا على صيامه ، وقيامه ، وإجعلنا مما يتسابقون فيه

* شهر رمضان .
* شهر العبادة والإحسان .
* شهر المغفرة والرضوان .
* شهر الدعاء والقرآن .
* شهر ننتظره بفارغ الصبر والسلوان .
* أرواحنا تشتاق لنفحاته.
* وقلوبنا تبتهج لقدومه .
* لأنه شهر الخير والبركة 

*كل  عام وأنتم  بخير  أعادة  الله  عليكم    بالخير  واليمن  والبركات  



هانقدم ليكم  أشهى الاكلات الى ممكن  تعملوها  في  رمضان والعزومات 

  اليوم الاول :

 

اليوم الاول
فراخ محشيه +ارز معمر+صنيه بطاطس بالفرن

 
اولا الفراخ المحشيه
...
المكونات
فرخه اي حجم
وبصل مبشور وكبده فراخ
وعلبه زبادى للفرخه الواحده وميه البصل وطماطمايه مبشوره
وفلفل اسود وملح ولمون وذره زنجبيل ونص معلقه زعتر
ننضف الفرخه كويس وندعكها بملح ولمون
* نحضر الخلطه
نبشر بصله كبيره وناخد ميتها
ومترميش البصله حنستخدمها فى الحشوه
ونحط المكونات كلها الزبادى والطماطم
وكل البهارات
ونجيب الفرخه ونخرمها خرام بسيطه عشان تشرب الخلطه من جوه من عند الصدر والدبوس كمان
ونحشيها بكل المقدار من تحت الجلد وندعك كويس اوى ونحطها فى اصغر حاجه عندك
عشان تضمنى انها حتشرب التتبيله
وممكن تعملي كده قبلها بيوم
وممكن تعمليها فى يومها وتسيبيها 3 ساعات مثلا
ولازم تقلبيها على وشها عشان الصدر اكتر مكان بياخد سوى
نبدا نحضر الحشوه
نحط البصله فى شويه زيت افضل من السمن عشان الرز يكون مفرفر مش معجن
واول ما تصفر تحطى الكبد اللى قطعتيها وتقلبى عشان متلزقش ولما تحسى ان لون الكبده اتغير
ضيفى الرز والفرخه بتاخد حوالى 3 فنجان قهوه رز
وبعدين نضيف الرز ومعاه كوبايه ميا
وبهارات ملح وفلفل وقلبى كوييييس
ولما تشرب الميا اطفى وسيبيها تبرد
وطبعا الرز حيكون لسه مستواش
حيكمل السوى فى الفرن
ونجيب الفرخه ونحشى بين الجلد وجوه الفرخه
والحته الى بين الصدر والورك
بس اهم حاجه متكبسيهاش خليها مرحرحه حلوه عشا متعجنش
وبعد لما تتحشى تقفليها بسلاكه الاسنان
بس لازم تقفليها كويس اوى متسيبيش اى هوى فيها والرز يستوى كويس
ونجيب صينيه وقطعى بطاطس حلقات تحت الفرخه
ونحط عليها شويه صوص من اللى كانت الفراخ متبله فيه
ونسيب حبه للفرخه نرشهم على وشها

ومعاها 2 كوبايه ميا وحته سمنه فلاحى او ممكن من غير براحتك
وسيبيها فى الفرن على درجه 250 تستوى براحتها وتتشوي
 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق